'döntés' címke bejegyzései


Unalmas értekezletek - tehetek ellene valamit?

A vállalaton belüli kommunikáció legismertebb és sokak tapasztalata szerint méltán legunalmasabb formája az értekezlet. Elkerülhetetlen módja a szervezeten belüli formális kommunikációnak, a legtöbben mégis irtóznak tőle. Pedig az értekezlet nem más, mint egy irányított beszélgetés...

Mik a sikeres értekezlet feltételei?

Tovább »


Az önigazolás veszélyeiről

A hét végén egy rég nem látott barátnőmmel ültünk le beszélgetni. Egy reklámügynökségen dolgoztunk együtt közel 20 éve, ő maradt a kreatívok csapatában, én megbízói oldalon dolgoztam.

Mesélt a mostani munkahelyén uralkodó viszonyokról. A vállalati szervezetet felvásárlás majd  egy fúzió és az új szervezeti rend kialakítása rázta meg. A helyzetet elbocsátások és a munkafolyamatok átszervezése valamint egy költözés tetézte. A cég még mindig nem heverte ki a változásokat. A munkatársak új szervezeti rend felé irányuló elkötelezettsége hiányzik. (A változások menedzseléséről szóló szakirodalmat itt ajánlottam.) A vállalat élére új vezető került, aki átalakította a menedzsmentet is. Optimális esetben a változások, változtatások célja, hogy a szervezet megfelelő gazdasági, pénzügyi, személyi és szakmai feltételek mellett folytathassa működését. Így joggal várható, hogy a szervezet működésbe lendül és az eredmények sem maradnak el.

 

Tovább »


Lehetőségek tárháza

Egy barátnőm tegnapi soraiból kiindulva írok ma a lehetőségekről. Szerinte az emberek többsége túl gyorsan és könnyen feladja. Túl gyorsan és könnyen mondja ki, hogy lehetetlen, nincs más megoldás, nincs tovább... Én vallom, hogy van tovább. Mindig van lehetőség másként dönteni, új megoldásokat és utakat keresni. Van azonban valami, amire feltétlenül szükség van: a célra.

Tovább »


A megszokások

Vezetőként velem gyakran előfordult, hogy eltettem azt a kérdést, hogy egy ügyet miért így, vagy úgy oldottak meg kollégáim. Nem volt ebben szemrehányás, számonkérés, csak egyszerűen tudni szerettem volna a döntés hátterét.Szinte mindig azt a választ kaptam, hogy: "Mert mindig így csináljuk" vagy "Mert így szoktuk!"

Tovább »


Δ oldal tetejére