'élmény' címke bejegyzései


Sajátélmény. Hullámvasút.

Sajátélménynek hívják a pszichológusok, terapeuták képzésében azt, ha a módszer tanulása közben saját maga is átéli, kipróbálja a módszert. A coachnak  is fontos megtapasztalnia, hogy mit fog érezni coaching-partnere egy-egy alkalmazott módszer vagy feladat közben és után.

Tovább »


Hangulat

"Szép a hold az égen, de sokkal szebb a Balaton tükrén. Száz csillagnak ezer tündöklése az apró hullámokon. S ha áttekintesz a túlsó partra: minden falu alján apró pásztortüzek hosszú sora mosolyog feléd."

Tovább »


Az érzelmek hatása a gondolatokra

Az ember minden helyzetet, környezetében zajló történést, minden hatást érzékel, értelmez. Az érzékelés és értelmezés időnként nem is tudatosul bennünk. A történések, hatások, szituációk érzelmeket hívnak elő bennünk, mely érzelmek befolyásolják gondolatainkat. A gondolati, kognitív értékelés segít az érzelem minősítésében és azok elkülönítésében.
 


Az idő és én. Én és az idő.

Ma személyes élményemről szeretnék beszámolni. Két nappal ezelőtt abban a szerencsében volt részem, hogy egy leendő coach-társam az időről beszélgetett velem. Kérdései rádöbbentettek, hogy milyen nagy változást tudhatok magam mögött.Δ oldal tetejére