'érték' címke bejegyzései


Gondolatok az összefogásról és az értékekről

Ne aggódjanak, nem recept következik. Sem unalmas és szokványos adventi és karácsonyváró bejegyzés.

A napokban Molnár-Bánffy Kata kezdeményezése, a nők által női olvasóknak írt rendhagyó adventi naptár ébresztett bennem egy gondolatot az összefogásról, az értékteremtésről.

 

Tovább »


Kommunikáció

A latin eredetű szó jelentése közlés, híradás, közlekedés, összeköttetés. Ugye nem túlzok, ha azt mondom, hogy ma minden a kommunikáció körül forog? Teljes iparág épül a folyamatos kapcsolattartás, információközlés és információszerzés igényére. Elveszettnek érezzük magunkat, ha nem tudjuk, hogy érkezett-e új levél a postafiókunkba, ha nem tudjuk, hogy hol vannak ebben a pillanatban a családtagjaink vagy ha egyszerűen csak nincs térerő...

 

Tovább »


Koncentráció

A napokban úgy éreztem, hogy szétforgácsolom energiáimat, figyelmemet, gondolataimat. A rám váró tennivalók egyikét sem tudtam úgy elvégezni és befejezni, ahogy azt magamtól elvárom, elvártam. Az írás, tanulás, coaching-ülések és a három gyerek nyári programja, no meg a családi háttér biztosítása mellett új feladat is vár rám.

 

Tovább »


A coaching és az önbizalom

Az elmúlt hét coaching ülései után azon gondolkoztam, vajon miért becsülik alá magukat az emberek? Miért tartják magukat szürkének, kicsinek, jelentéktelennek? Miért kishitűek? Miért nem merik vállalni saját értékeiket? Miért tartanak attól, ha környezetük felnéz rájuk? Miért nem szeretnének kitűnni? Miért becsülik le önmagukat?

 

Tovább »


Miért nem működik a csapat? - Elkötelezettség

A harmadik bejegyzés csapat-témában...  De most kezdjük az elején:  mit is jelent az elköteleződés? Számomra az elköteleződés tartalma sokrétű: jelent szerződéskötést, rábízást, elfogadást, hitvallást és hovatartozást. Egyben kötelességet és a felelősség felvállalását is.

Tovább »


Ünneplés

Nem tagadom, a húsvéti ünnepek adták az ötletet ehhez a blogbejegyzéshez, de a kötelező nyuszis képeket kihagyom. Az elmúlt hétvégén ünnepeltük a feltámadást, a megújulást, a tavaszt, a termékenységet. Ki-ki vallása, hagyományai, vérmérséklete szerint. Jól esett megállni a mindennapok rohanásában. Egy születésnap, egy nemzeti vagy vallási ünnep, egy sikeres vizsga, egy kinevezés ad okot az ünneplése. Ilyenkor az előkészületek, a hagyományos ételek, a születésnapi torta, a karácsonyfa vagy épp egy csokor virág, egy pohár pezsgő tudatosítja, hogy ez a nap más, mint a többi. Ünnepekkor a mindennapok fölé emelkedünk, visszatekintünk, értékelünk és kinyilvánítjuk közös értékeinket. De az ünnepnapok viszonylag ritkák a munkával teli hétköznapokban.  Emiatt ritkán tekintünk kívülről és felülről önmagunkra, ritkán értékelünk és ritkán nézünk vissza. Pedig milyen jó is lenne minden egyes napot tudatosítani önmagunkban!

Tovább »

Régebbi bejegyzések


Δ oldal tetejére