'értő hallgatás' címke bejegyzései


Hogyan zajlik egy coaching-folyamat?

Ha a coaching folyamatát valamihez hasonlítanom kellene, akkor az egy kis zúgó lenne egy folyón. A víz áramlik, kövek akadályozzák a szabad folyást, de a víz ereje a meghatározó. Az akadályokat kikerüli, áttöri vagy idővel elmossa. A zúgó megtöri a megszokott medret, felszabadítja a folyó hatalmas energiáit. Valami változik, az áramlat s a történések felgyorsulnak, örvények és hullámok keletkeznek. Idővel az áramlat lassul, a víz folyása megnyugszik, de az akkor már egy új meder.

Tovább »


A vezetői coaching

Vezetőként valószínűleg Ön is ismeri azt az érzést, mellyel korábban magam is gyakran találkoztam. Stressz, felhalmozott munka, hegyekben álló iratok, több száz beérkező e-Mail, se hétvége, se ünnep...

Tovább »


Verto, animadverto

Két szócikk egy latin-szótárban.
Animadverto: figyel, ügyel, észrevesz, megfigyel, megjegyez. Verto: fordul.

A coaching számomra a figyelem, a megfigyelés, az odafigyelés, a tükörtartás művészete. Az az érdeklődés, mellyel mások felé fordulok, mellyel ügyfelemre figyelek, igyekszem érteni és megérteni, értve hallgatni őt. Odafigyelő és hozzáértő segítséggel  Ön is megtalálja az első, legnehezebb lépést a fordulathoz. Azt a kezdő lépést, mely az önvizsgálat, az önismeret és az ebből adódó elkötelezett szándék, majd változás kezdete, azaz fordulópont lehet. Tegyünk egy próbát együtt, szívesen kísérem Önt a változásokon át a fejlődéshez vezető úton.

Tovább »


Δ oldal tetejére