'időgazdálkodás' címke bejegyzései


Hogy jön a coachinghoz a bioritmus?

Mi a bioritmus? Belső időérzéknek vagy belső órának is nevezik. Annak képessége, hogy az ember meg tudja becsülni az idő múlását, érzékszerveitől függetlenül érzi az időtartamok hosszát. Az idő érzékelése azonban nem köthető érzékszervhez, de az érte felelős agyi területet bizonyítottan megtalálták. Az idő múlását részben tanult, a memóriában tárolt folyamatok, cselekvések, történések útján tanuljuk. Bioritmusunk határozza meg az alvás-ébrenlét és az aktív cselekvés és pihenés ritmusát is.

Tovább »


Kreatív reklámok és az időprés 3.

A sorozat harmadik, egyben befejező része. Az első itt, a második ide kattintva olvasható.
 
A csapat egymásra hangolódásának eszközeit alkalmazva a coach segít felismerni és tudatosítani a csapatszerepeket. A bizalmi szint emelésével, egymás elfogadásával, a gyengeségek és erősségek ismeretével a csapat működése stresszhatás és időprés alatt is javul.
 
 
 
Tovább »


Kreatív reklámok és az időprés 2.

Szerdai írásom folytatása a reklámügynökségi folyamatok időgazdálkodásáról:
 
Miután az időgazdálkodás és időprés kérdése minden szervezet eredményességét befolyásoló tényező, a legtöbb cég alkalmat nyújt munkatársainak egy-egy időgazdálkodási tréningen történő részvételre.
 
 
Tovább »


Kreatív reklámok és az időprés 1.

A következő egy hétben a reklámügynökségek időgazdálkodásának coaching szemléletű megközelítéséről írok.

Íme az első rész.

 

Tovább »


Személyes bejegyzés az alkotás öröméről

Minden vezetőknek szóló szakkönyv és cikk megemlíti, hogy mennyire fontos rendszeres időközönként kikapcsolni, a mindennapi munkától eltérő feladatokat végezni. Persze a helyes időgazdálkodással napi szinten is beiktatható a pihentető tevékenység: a kocogás, az edzőterem vagy épp a csendes olvasgatás.

Tovább »


Stresszkezelés

Néhány napja kis körkérdést tettem fel itt a blogon a munkával és a stresszhelyzettel kapcsolatban. Nem volt meglepő az eredmény.  A válaszadók  közel felét ritkán érik stresszhatások a munkavégzés során. A gyakori, általános vagy folytonos stresszhatásról ugyanannyian számoltak be. Viszont senki sem állította, hogy stresszmentesen tud dolgozni. A kis számú válaszadó ellenére biztos vagyok abban, hogy a stresszkezelés az egyik legfontosabb coaching-téma.

Tovább »


Δ oldal tetejére