'kísér' címke bejegyzései


Miként segít a coaching, ha a vállalati vezető magányosnak érzi magát?

Számos vállalat, cég, iroda vagy vállalkozás vezetője számol be arról, hogy magányos, nincs kivel megosztania napi munkahelyi gondjait. Pedig a problémamegoldás egyik legegyszerűbb módszere - főként a nők esetében - ha beszélnek az őket foglalkoztató gondokról, a felmerült problémákról, túl nagynak tűnő feladatokról. Egy ilyen beszélgetés során csupán a gond megfogalmazása és kimondása, megosztása elindít a megoldás felé vezető úton.

Tovább »


Árnyék és tükör

A „shadow” coaching árnyék-coachingot jelent.

Tovább »


Hogyan zajlik egy coaching-folyamat?

Ha a coaching folyamatát valamihez hasonlítanom kellene, akkor az egy kis zúgó lenne egy folyón. A víz áramlik, kövek akadályozzák a szabad folyást, de a víz ereje a meghatározó. Az akadályokat kikerüli, áttöri vagy idővel elmossa. A zúgó megtöri a megszokott medret, felszabadítja a folyó hatalmas energiáit. Valami változik, az áramlat s a történések felgyorsulnak, örvények és hullámok keletkeznek. Idővel az áramlat lassul, a víz folyása megnyugszik, de az akkor már egy új meder.

Tovább »


Beszédtechnika és coaching

 A beszédhiba kommunikációs zavar, mely meggátolja a gondolatok és a mondanivaló közlését. Fajtái közül a legismertebbek a pöszeség, a dadogás, az orrhangzós beszéd vagy a hadarás.

Tovább »


Δ oldal tetejére