'kkv' címke bejegyzései


Türelem

"A türelem nem azt jelenti, hogy "a békesség kedvéért" úgy teszünk, mintha egyetértenénk. A türelem párbeszédre ösztönöz, hogy jobban megértsük a másik fél gondolatait, érzéseit és magatartását." (Gary Chapman)

Tovább »


Vedd a bátorságot!

Régóta foglalkoztat a kis- vagy középvállalkozást vezető tulajdonosok talán legnagyobb személyes problémája, a cégből történő kiválás,  az elszakadás és a vállalkozás átadásának kérdése. A jól működő cég életében egyszer eljön az a pillanat, amikor az üzlet eléri azt a  fejlettségi szintet, hogy már nem fér bele a családi vállalkozás kategóriájába. A tulajdonos úgy érzi, hogy az ő személyes közreműködése elengedhetetlen a fennmaradáshoz, a sikerhez  vagy a további fejlődéshez. A tulajdonos gyakran oly szorosan ékelődik be a vállalkozás mindennapjaiba, mint borsószemek ülnek a héjban.

Tovább »


Coaching kis- és középvállalatok alapítóinak, tulajdonosainak, vezetőinek

A közép- és kisvállalkozások helyzetéről olvastam egy érdekes összefoglalót, melyet a Budapesti Corvinus Egyetem Kisvállalkozás-fejlesztési Központja adott ki 2010-ben. Az elemzésben felsorolt tények, adatok és megállapítások még ma is helytállóak. A kis- és középvállalkozások helyzete, versenyképessége nem változott: óriási kihívások várnak minden tulajdonosra, ügyvezetőre. Ha hasonlatot kellene találnom, akkor ezek a vállalkozások pillanatnyilag hátaslóként funkcionálnak, pedig valójában vérbeli versenylovak, akiknek a szabad vágta a lételemük.

Tovább »


Δ oldal tetejére