'leader' címke bejegyzései


Vedd a bátorságot! Az utód megtalálása - 4. rész

Az elmúlt egy hét cikkei a bátorságról, a saját vállalkozás tudatos átadásáról és a napi taposómalomból való kilépésről és a menedzser helyett leaderré válásról szóltak.

Ma következzen néhány gondolatébresztő kérdés a stafétáról.

 

Tovább »


Vedd a bátorságot! Videó! - 3. rész

Ez a rövid videó a témába vág:

Tovább »


Vedd a bátorságot! - 2. rész

Kedvenc idézetemmel folytatom a vezetővé válásról, a vállalkozásból kiválni akaró tulajdonosok, a cégüket önjáróvá tenni akaró alapítók gondjairól szóló sorozatot.

Az első rész itt olvasható. A lenti írás a menedzser és a leader összevetéséről szól. 

Tovább »


Vedd a bátorságot!

Régóta foglalkoztat a kis- vagy középvállalkozást vezető tulajdonosok talán legnagyobb személyes problémája, a cégből történő kiválás,  az elszakadás és a vállalkozás átadásának kérdése. A jól működő cég életében egyszer eljön az a pillanat, amikor az üzlet eléri azt a  fejlettségi szintet, hogy már nem fér bele a családi vállalkozás kategóriájába. A tulajdonos úgy érzi, hogy az ő személyes közreműködése elengedhetetlen a fennmaradáshoz, a sikerhez  vagy a további fejlődéshez. A tulajdonos gyakran oly szorosan ékelődik be a vállalkozás mindennapjaiba, mint borsószemek ülnek a héjban.

Tovább »


Leadership: A fürdőkád-modell

 "A leadership a szervezeti erőforrások közül kitüntetetten az emberi erőforrással foglalkozik és annak képességét jelenti, hogy hogyan tudja a vezető a szervezet tagjait a szervezeti célok megvalósítására befolyásolni, mozgósítani." (Bakacsi, 1996)

Tovább »


Leader vagy menedzser?

Vállalatok vezető gyakran teszik fel a kérdést: menedzser vagyok, vagy vezető? Mi a különbség? Nézzük, mit mond a tudomány:

Tovább »


Δ oldal tetejére