'önvallomás' címke bejegyzései


Elengedés

Görcsös világban élünk. A környezet elvárásai, a magunk akarata, a körülmények látszólag mind arra kényszerítenek minket, hogy akarjunk célokat kitűzni, elérni, akarjunk harcolni, hogy bármit bírjunk ki...

Igen, fontosak a célok, fontosak az eredmények, fontos a jelen és a jövő. Lényeges a feladatok elvégzése, mellyel saját elvárásainknak felelünk meg.

Kell-e egyáltalán, s ha igen, hogyan lehet elengedi a görcsöket?

Tovább »


Önmagam ismerete, elfogadása

 

Az önismeret egy bonyolult, hosszú és önmagunkra irányuló lelki folyamat megnevezése. Az önismereti munka során saját személyiségünket tanuljuk: magyarázatot keresünk viselkedésünkre, megismerjük gondolatainkat, szándékainkat, motivációinkat, érzéseinket. Tisztán akarjuk látni érzelmeinket, képességeinket, szerepeinket vagy kapcsolatainkat. Mindezt akkor tudjuk megtenni, ha őszintén viszonyulunk saját magunkhoz. Annál hosszabb és kanyargósabb az önismeret útja, minél jobban igyekszünk még magunk elől is eltitkolni negatív vagy annak gondolt tulajdonságainkat, cselekedeteinket, érzelmeinket.

Tovább »


Az idő és én. Én és az idő.

Ma személyes élményemről szeretnék beszámolni. Két nappal ezelőtt abban a szerencsében volt részem, hogy egy leendő coach-társam az időről beszélgetett velem. Kérdései rádöbbentettek, hogy milyen nagy változást tudhatok magam mögött.

Tovább »


Δ oldal tetejére