'pozíció' címke bejegyzései


Mi az idő?

Mindenki tudja, mindenki megéli az idő múlását, mégis nehéz az idő fogalmát meghatározni. Tudósok tanulmányai, előadásai foglalkoznak a szubjektív idővel. De bárki tapasztalhatja, hogy egy jó baráti társaságban, kellemes időtöltés mellett repül az idő, máskor pedig alig várjuk, hogy valami véget vessen a kellemetlen, unalmas megbeszélésnek, értekezletnek vagy a munkaidőnek. Ilyenkor ólomlábon jár az idő. Sokaknak gondot okoz az idő beosztása, soha semmire nem érnek rá, mások pedig időmilliomosok.

Tovább »


A konfliktus - 1. rész

A konfliktus jelentése a különféle értelmező szótárakban a teljesség igény nélkül: harc, veszekedés, vita, összecsapás, versengés, ellentétes és összeférhetetlen erők ütközése, küzdelem, ütközés...

Mindennapi életünk része, a különbség csak abban van, hogy ki miként reagál rá és miként kezeli, esetleg kerüli a konfliktusokat.

Tovább »


Coaching a közszférában

Magyarországon egyre ismertebb és elfogadottabb üzleti körökben a coaching, jelentését, tartalmát és a munkamódszert nem fedi sötétség. A cégvezetők és humánerőforrás-szakemberek ismerik és keresik a munkaerő fejlesztésének új lehetőségeit. A közszférában viszont még várni kell a coachingnak szabad utat engedő zöld lámpára.

Tovább »


A vezetői coaching

Vezetőként valószínűleg Ön is ismeri azt az érzést, mellyel korábban magam is gyakran találkoztam. Stressz, felhalmozott munka, hegyekben álló iratok, több száz beérkező e-Mail, se hétvége, se ünnep...

Tovább »


Δ oldal tetejére