'stresszor' címke bejegyzései


Stresszkezelés

Néhány napja kis körkérdést tettem fel itt a blogon a munkával és a stresszhelyzettel kapcsolatban. Nem volt meglepő az eredmény.  A válaszadók  közel felét ritkán érik stresszhatások a munkavégzés során. A gyakori, általános vagy folytonos stresszhatásról ugyanannyian számoltak be. Viszont senki sem állította, hogy stresszmentesen tud dolgozni. A kis számú válaszadó ellenére biztos vagyok abban, hogy a stresszkezelés az egyik legfontosabb coaching-téma.

Tovább »


Az Ön munkája mennyire stresszes?

A stresszről bővebben itt olvashat.

Tovább »


Egy csésze illatozó zöld tea - nekem ez segít stresszhelyzetben

A folyamatos stressz károsan hat az idegrendszerre, szívpanaszokat, keringési rendellenességeket, bőrbetegségeket okozhat. Öregít, romlik az emésztés, rosszabbul alszunk.

A stressz okainak meghatározásában (időbeosztás, kompetenciák hiánya, delegálás, nem tudok nemet mondani, önbizalom hiánya) és az okok leküzdésében a coach hathatós támogatást ad ügyfelének.

Tovább »


A stressz

„Mindenkit ér, mindenki beszél róla, mégis csak kevesen vették a fáradtságot, hogy utánanézzenek, valójában mi is a stressz.”
(Selye János, a Stresszelmélet megalkotója)

Minden nap megéljük, minden nap beszélünk róla, szinte mindenkit érint, orvosok és pszichológusok hívják fel figyelmünket a veszélyeire. Mégsem tudunk vagy akarunk tenni ellene? Mi is a stressz?

Tovább »


Δ oldal tetejére