'szervezet' címke bejegyzései


Kommunikáció

A latin eredetű szó jelentése közlés, híradás, közlekedés, összeköttetés. Ugye nem túlzok, ha azt mondom, hogy ma minden a kommunikáció körül forog? Teljes iparág épül a folyamatos kapcsolattartás, információközlés és információszerzés igényére. Elveszettnek érezzük magunkat, ha nem tudjuk, hogy érkezett-e új levél a postafiókunkba, ha nem tudjuk, hogy hol vannak ebben a pillanatban a családtagjaink vagy ha egyszerűen csak nincs térerő...

 

Tovább »


Az eredményorientált coaching

Sokan azt gondolják, hogy a coaching megfoghatatlan beszélgetés, gondolkodás és  panaszkodás, a gondok kibeszélése. Tévedés!

Meggyőzhetem Önöket arról, hogy a coaching hatással van a konkrét üzleti eredményekre? Arról, hogy befolyásolja a teljesítményt, a bevételt és hozzájárul a munkaerő megtartásához. Gondolták volna, hogy ki lehet számolni a coaching megtérülését, a ROI-t?

Tovább »


Mikromenedzsment

Ugye ismerős a helyzet? A vezető mindenről tudni akar, minden apró munkafolyamat elvégzéséről személyesen szeretne meggyőződni. Beleszól, kijavít, tanácsokat ad. Ragaszkodik a részfolyamatok engedélyezéséhez, aláírásához. Úgy nyesegeti a munkatársak önálló ötleteit, mint egy lelkes bonsai-kertész a hajtásokat. A végeredmény ránézésre tökéletes, de csak a valóság kicsinyített másolata. A vezető metsz, formál, átültet... a munkatársak pedig egyszerűen "csak megőrülnek" tőle.

Tovább »


Leadership: A fürdőkád-modell

 "A leadership a szervezeti erőforrások közül kitüntetetten az emberi erőforrással foglalkozik és annak képességét jelenti, hogy hogyan tudja a vezető a szervezet tagjait a szervezeti célok megvalósítására befolyásolni, mozgósítani." (Bakacsi, 1996)

Tovább »


Új vállalkozás indításakor is segít a coaching

Vállalkozni, vállalkozást indítani, céget alapítani. Mit is jelentenek ma ezek a kifejezések?
Végeérhetetlen munkát, kockázatot, üzletszerzést, utánajárást, idegeskedést. Piacfelmérést, ügyfélvadászatot, álmatlan éjszakákat.

De jelenthet örömet, kihívást, önmegvalósítást, nyereséget és élvezetes munkát, vállalatépítést  és szenvedélyt is. Csak Önön múlik, hogy mit hoz ki önmagából, hiszen a siker lehetősége mindenkiben ott lakozik és úgy bontakozik ki, mint a páfrány kacskaringós hajtásai eső után.

Tovább »


Konfliktus - 3. rész: Konfliktus a vállalkozásban

Minden vállalat, vállalkozás életében akadnak problémák. De mi is az a probléma? Az értelmező szótárak általában megoldásra váró gyakorlati vagy elméleti kérdésként határozzák meg. A vállalatok mindennapjaiban a felmerült problémák nagy része saját erőforrásból megoldhatók: a munkatársak, a tulajdonos, a szervezet szakértelme, tapasztalata megbirkózik ezekkel.

Tovább »


Δ oldal tetejére