'szervezetfejlesztés' címke bejegyzései


Kommunikáció

A latin eredetű szó jelentése közlés, híradás, közlekedés, összeköttetés. Ugye nem túlzok, ha azt mondom, hogy ma minden a kommunikáció körül forog? Teljes iparág épül a folyamatos kapcsolattartás, információközlés és információszerzés igényére. Elveszettnek érezzük magunkat, ha nem tudjuk, hogy érkezett-e új levél a postafiókunkba, ha nem tudjuk, hogy hol vannak ebben a pillanatban a családtagjaink vagy ha egyszerűen csak nincs térerő...

 

Tovább »


Lean

A lean vállalatszervezési filozófia és vállalatirányítási menedzsment-rendszer. Alapja a Toyota termelésirányítási rendszere. Két fő alapelve van: az ember tisztelete és a munkafolyamatok megtisztítása a veszteségtől, illetve a nem értékteremtő tevékenységtől. A lean segítségével nő a hatékonyság és a nyereségesség, s a felszabaduló kapacitásokat új koncepciók, termékek, szolgáltatások kifejlesztésére vagy új piacok és vásárlók meggyőzésére lehet használni. 
 
 
Tovább »


Konfliktus - 3. rész: Konfliktus a vállalkozásban

Minden vállalat, vállalkozás életében akadnak problémák. De mi is az a probléma? Az értelmező szótárak általában megoldásra váró gyakorlati vagy elméleti kérdésként határozzák meg. A vállalatok mindennapjaiban a felmerült problémák nagy része saját erőforrásból megoldhatók: a munkatársak, a tulajdonos, a szervezet szakértelme, tapasztalata megbirkózik ezekkel.

Tovább »


Coaching a közszférában

Magyarországon egyre ismertebb és elfogadottabb üzleti körökben a coaching, jelentését, tartalmát és a munkamódszert nem fedi sötétség. A cégvezetők és humánerőforrás-szakemberek ismerik és keresik a munkaerő fejlesztésének új lehetőségeit. A közszférában viszont még várni kell a coachingnak szabad utat engedő zöld lámpára.

Tovább »


Δ oldal tetejére