'vállalat' címke bejegyzései


Kommunikáció

A latin eredetű szó jelentése közlés, híradás, közlekedés, összeköttetés. Ugye nem túlzok, ha azt mondom, hogy ma minden a kommunikáció körül forog? Teljes iparág épül a folyamatos kapcsolattartás, információközlés és információszerzés igényére. Elveszettnek érezzük magunkat, ha nem tudjuk, hogy érkezett-e új levél a postafiókunkba, ha nem tudjuk, hogy hol vannak ebben a pillanatban a családtagjaink vagy ha egyszerűen csak nincs térerő...

 

Tovább »


Vedd a bátorságot! Az utód megtalálása - 4. rész

Az elmúlt egy hét cikkei a bátorságról, a saját vállalkozás tudatos átadásáról és a napi taposómalomból való kilépésről és a menedzser helyett leaderré válásról szóltak.

Ma következzen néhány gondolatébresztő kérdés a stafétáról.

 

Tovább »


Életstílus, társadalom, marketing

A múlt héten Kozák Ákos doktori értekezését ismertető előadását hallgattam meg a Magyar Tudományos Akadémián. Az életstílus piackutatói vizsgálatának kritikai megközelítése volt a téma. A vizsgált témák és hipotézisek közül marketingesként érdekesnek és kiemelendőnek találtam a fogyasztók és a fogyasztás, valamint a társadalmi csoportok újszerű megközelítését.

 

Tovább »


Coaching kis- és középvállalatok alapítóinak, tulajdonosainak, vezetőinek

A közép- és kisvállalkozások helyzetéről olvastam egy érdekes összefoglalót, melyet a Budapesti Corvinus Egyetem Kisvállalkozás-fejlesztési Központja adott ki 2010-ben. Az elemzésben felsorolt tények, adatok és megállapítások még ma is helytállóak. A kis- és középvállalkozások helyzete, versenyképessége nem változott: óriási kihívások várnak minden tulajdonosra, ügyvezetőre. Ha hasonlatot kellene találnom, akkor ezek a vállalkozások pillanatnyilag hátaslóként funkcionálnak, pedig valójában vérbeli versenylovak, akiknek a szabad vágta a lételemük.

Tovább »


Új vállalkozás indításakor is segít a coaching

Vállalkozni, vállalkozást indítani, céget alapítani. Mit is jelentenek ma ezek a kifejezések?
Végeérhetetlen munkát, kockázatot, üzletszerzést, utánajárást, idegeskedést. Piacfelmérést, ügyfélvadászatot, álmatlan éjszakákat.

De jelenthet örömet, kihívást, önmegvalósítást, nyereséget és élvezetes munkát, vállalatépítést  és szenvedélyt is. Csak Önön múlik, hogy mit hoz ki önmagából, hiszen a siker lehetősége mindenkiben ott lakozik és úgy bontakozik ki, mint a páfrány kacskaringós hajtásai eső után.

Tovább »


Rendben vagyok vezetőként?

A tranzakcióanalízis elmélete Eric Berne nevéhez fűződik. Az általa alkotott elmélet szerint a legfontosabb, hogy mindenkiről azt kell feltételezni, hogy pszichésen oké, vagyis OK, azaz rendben van. Ez azt is jelenti, hogy bízom magamban, másokban és ez kölcsönös, ezért működnek jól az emberi kapcsolataim. Előfordul az is, hogy én nem vagyok OK másoknak, vagy mások nem OK-k nekem. Az a keret, melyen belül másokat elfogadok illetve melyen belül mások számára elfogadható vagyok, az OK-keret. Azokat a határokat jelzi, melyen belül mások elfogadhatónak, rendben levőnek találnak engem és melyen belül én is elfogadok, rendben levőnek találok másokat.

Tovább »

Régebbi bejegyzések


Δ oldal tetejére