'változik' címke bejegyzései


Ruha teszi?

Az utóbbi időben nagyon inspiráló, izgalmas változások zajlanak körülöttem. Néhány ritkán látott ismerősöm egymástól függetlenül vette észre rajtam az újdonságot, a változást.

Néha sikerül rajta kapnom magam, hogy az alkotás öröme, a tervezgetés és a lelkesedés külső jegyekben is megmutatkozik. Színesebb ruhák, több ékszer, az áprilisi szélben  lengő tarka kendők. Nem, nem csak a tavasz és a napsütés következményei. Ebben érzem jól magam!

Tovább »


Coaching kis- és középvállalatok alapítóinak, tulajdonosainak, vezetőinek

A közép- és kisvállalkozások helyzetéről olvastam egy érdekes összefoglalót, melyet a Budapesti Corvinus Egyetem Kisvállalkozás-fejlesztési Központja adott ki 2010-ben. Az elemzésben felsorolt tények, adatok és megállapítások még ma is helytállóak. A kis- és középvállalkozások helyzete, versenyképessége nem változott: óriási kihívások várnak minden tulajdonosra, ügyvezetőre. Ha hasonlatot kellene találnom, akkor ezek a vállalkozások pillanatnyilag hátaslóként funkcionálnak, pedig valójában vérbeli versenylovak, akiknek a szabad vágta a lételemük.

Tovább »


Árnyék és tükör

A „shadow” coaching árnyék-coachingot jelent.

Tovább »


Beszédtechnika és coaching

 A beszédhiba kommunikációs zavar, mely meggátolja a gondolatok és a mondanivaló közlését. Fajtái közül a legismertebbek a pöszeség, a dadogás, az orrhangzós beszéd vagy a hadarás.

Tovább »


A megszokások

Vezetőként velem gyakran előfordult, hogy eltettem azt a kérdést, hogy egy ügyet miért így, vagy úgy oldottak meg kollégáim. Nem volt ebben szemrehányás, számonkérés, csak egyszerűen tudni szerettem volna a döntés hátterét.Szinte mindig azt a választ kaptam, hogy: "Mert mindig így csináljuk" vagy "Mert így szoktuk!"

Tovább »


Δ oldal tetejére