'vezetési stílus' címke bejegyzései


Vedd a bátorságot! - 2. rész

Kedvenc idézetemmel folytatom a vezetővé válásról, a vállalkozásból kiválni akaró tulajdonosok, a cégüket önjáróvá tenni akaró alapítók gondjairól szóló sorozatot.

Az első rész itt olvasható. A lenti írás a menedzser és a leader összevetéséről szól. 

Tovább »


Mikromenedzsment

Ugye ismerős a helyzet? A vezető mindenről tudni akar, minden apró munkafolyamat elvégzéséről személyesen szeretne meggyőződni. Beleszól, kijavít, tanácsokat ad. Ragaszkodik a részfolyamatok engedélyezéséhez, aláírásához. Úgy nyesegeti a munkatársak önálló ötleteit, mint egy lelkes bonsai-kertész a hajtásokat. A végeredmény ránézésre tökéletes, de csak a valóság kicsinyített másolata. A vezető metsz, formál, átültet... a munkatársak pedig egyszerűen "csak megőrülnek" tőle.

Tovább »


Rendben vagyok vezetőként?

A tranzakcióanalízis elmélete Eric Berne nevéhez fűződik. Az általa alkotott elmélet szerint a legfontosabb, hogy mindenkiről azt kell feltételezni, hogy pszichésen oké, vagyis OK, azaz rendben van. Ez azt is jelenti, hogy bízom magamban, másokban és ez kölcsönös, ezért működnek jól az emberi kapcsolataim. Előfordul az is, hogy én nem vagyok OK másoknak, vagy mások nem OK-k nekem. Az a keret, melyen belül másokat elfogadok illetve melyen belül mások számára elfogadható vagyok, az OK-keret. Azokat a határokat jelzi, melyen belül mások elfogadhatónak, rendben levőnek találnak engem és melyen belül én is elfogadok, rendben levőnek találok másokat.

Tovább »


Helyzetfüggő vezetés

Holnap a helyzetfüggő vezetésről tart webináriumot a HVG. Kíváncsi vagyok, hogy Czinege Andor mit tud hozzátenni a témához, mi a személyes véleménye, s mindez mennyire jön majd át az online prezentáción. 

Tovább »


Δ oldal tetejére