Személyes véleményemet, reflexióimat, gondolataimat fogalmaztam meg sikerről, csapatról, munkáról, coachingról, aktuális élményeimről, érzéseimről.  Könyv- és filmajánlók, videók és idézetek színesítik a 2011 óta rendszeresen megjelent, hosszabb-rövidebb cikkeimet.


Neked is mindenre van időd?

Hasznos tippek az időbeosztáshozMindenki tudja és megéli az idő múlását, mégis nehéz az idő fogalmát meghatározni. Egy jó baráti társaságban, kellemes időtöltés mellett repül az idő, máskor pedig alig várjuk, hogy valami véget vessen a kellemetlen, unalmas megbeszélésnek, értekezletnek vagy a munkaidőnek.

 

Sokaknak gondot okoz az idő beosztása, soha semmire nem érnek rá, mások pedig időmilliomosok.
Ha te is gyakran időzavarban vagy, akkor nézzünk most hét hasznos tippet, ami neked is segíthet a hétköznapokban!

Tovább »


Így látják az ügyfeleim a coaching-folyamatot

szolgltatsok_szfelh.png
Tovább »


Kipróbáltam… a „Színező”- coachingot

Színező coaching, spirituális tartalommalMég röviddel karácsony előtt történt, hogy Gál Borival találkoztunk egy szakmai rendezvényen. Összenevettünk, amikor megállapítottuk, hogy pirosba öltöztünk a hideg, borongós téli estén, hogy némi életet és tüzet lopjunk a korai sötétségbe. Természetesen gyorsan a színekre terelődött a szó. Meg arra, hogy nem vagyok jóban a színekkel. Azután már csak két mondat, és megbeszéltük, hogy az év elején találkozunk és kísérletezni kezdünk...

Tovább »


Söpörd el az akadályokat magad elől!

sepr.jpgMíg világ a világ, az új esztendő kezdetekor fogadalmakat teszünk, hiába tanácsolnak mást barátaink, a szakértők vagy éppen az újságcikkek. A fogadalmakat talán még komolyan is vesszük, a célok is fontosak. Az ünnepek nyugalmában egy papírlapon vagy blogbejegyzésben írásba foglalva határozzuk el, hogy mit teszünk az egészségünkért, családunkért, önmagunkért, karrierünkért az új évben... Tervezünk, de azután elkezdődnek a dolgos hétköznapok, a fogadalmak pedig feledésbe merülnek. Esetleg rájövünk, hogy ez nekünk túl nagy falat, unalmas, vagy nincs elég időnk...

Most öt jó tanácsot olvashatsz, melyek segítenek elsöpörni az akadályokat!
Tovább »


Érzelem és értelem vihara

vihar és viláítótorony„Az élet remek forgatókönyvíró” – mondja a közmondás. S mint minden közmondás, ez is igazságon alapul. Néha olyan fordulatokat képes produkálni a sors, amik bár az egyén számára racionális lehetőségként ismertek, mégis váratlanul érik.

Tovább »


Ideális képbe vagyunk-e szerelmesek?

Ideális kép, szerelem, kommunikációA párkapcsolatokat, szerelmet, barátságot érintő kérdések mellett filozófiai mélységű gondolatokat vet fel a közeli jövőt ábrázoló film, mely a legjobb eredeti forgatókönyvért Oscar-díjat kapott. Címe: A nő (Her). A férfi és nő kapcsolata mellett a vágyak, a magunk számára megalkotott álomképek, ideálok kérdését is feszegeti a két órás mozifilm.  Bennem ezek a kérdések merültek fel:

Tovább »

Régebbi bejegyzések


Δ oldal tetejére