Ügyfeleim ajánlásai

Az itt következő mondatokat ügyfeleim írták, természetesen hozzájárultak, hogy közzétegyem ajánlásukat.


"Gyerekes, dolgozó anyaként engem is elért a midlife crisis, elakadtam. Nem tudtam megfogalmazni merre van az előre vezető (egyenes) út, merre tartok szakmailag, milyen lehetőségeim vannak és hol találom meg azokat. Segítségre volt szükségem, hogy az egyensúlyt a család-munka-nőiesség hármasában (újra vagy végre?) megtaláljam.

Ritával már az első találkozáskor éreztem egyfajta nyitottságot, pozitív elkötelezettséget, segítő szándékot. Meglepő kérdései, kreatív ötletei, a közös munka során tapasztalt támogató elvárásai már néhány találkozás után átlendítettek az önsajnálat által generált holtpontokon. A testreszabott feladatok, olvasmányjavaslatok sok új ablakot nyitottak meg, rávezettek arra, hogyan tudom az önbizalmam visszanyerni, a saját magam által felállított korlátoktól megszabadulni és az életemről objektíven, pozitívan gondolkozni." (Judit)

"Szeretném megköszönni a segítségedet. Úgy kezdtem veled beszélgetni, hogy gyenge voltam, kimerült és túlhajszolt és elveszett. Kívülről irigylésre méltó: anya, feleség, dolgozó nő, mindig mosoly az arcon, kétségbeesés és riadtság belülről. Félelem attól, hogy nem tudok tökéletesen helyt állni, mindenben megfelelni, csalódást okozok  a kollégáimnak, a főnökeimnek, a családomnak, a barátaimnak.

Mára túl vagyok néhány fontos döntésen, beszélgetésen és jól vagyok, belül is úgy érzem magam, ahogy eddig kívülről látott a többség. Elindítottál egy úton, kérdéseket tettél fel, amelyeket részben én is feltettem magamnak, de soha nem feleletem rájuk. Feladatokat adtál, amelyek egyszerűnek tűntek, de napokig rágódtam rajtuk. Átlendítettél az  előttem álló akadályokon, praktikus  eszközöket adva a kezembe, rávilágítva erősségeimre, amelyekről nem is tudtam, s értékeimre, amelyeket soha nem gondoltam, hogy azok. A családom egy kiegyensúlyozott, a munkahelyem egy higgadtabb embert nyert, én pedig nyugalmat találtam. Többé már nem csak az otthonomban érzem magam biztonságban.
Köszönöm a beszélgetéseket, örülök, hogy bekopogtam hozzád és te nem mondtál NEM-et, de engem megtanítottál rá!
Szeretettel: Zsófi"

 


 

"Nem volt fogalmam arról, mi is az a coaching és ki is az a coach, csak éreztem, hogy szükségem van rá. Gyors, határozott, eltökélt és bátor lépés volt a döntés, hogy részt kívánok venni ebben a folyamatban. A folyamat sokkal több, mint baráti beszélgetés, mely lehet néha parttalan, vidám és szomorú, fecsegős és mély gondolatokkal teli. A folyamatot talán így jellemezhetném: fókuszált, nagy tudásanyaggal bíró, kölcsönösen akaró, "terelgető", pozitív beállítottságú, tisztességes, elismerő, bátorító, személyes, igényes, nyitott, szeretetteljes, jobb emberré válás útjának elősegítése. Megerősítette az önbizalmamat, az önértékelésem a negatív tartományból a pozitívba került. Bátorságot kaptam. Mindig hozzám igazítottan működött. Őszinte volt. Felszínre tudta hozni a bennem lévő gátakat,azokat oldotta, a mélybe temetett erősségeket pedig megerősítette." (Beatrix)


 

"Tartós munkanélküli, súlyos önbizalomhiánnyal küszködő céltalan, rezignált személy voltam, amikor Ritával megkezdtük a coaching-folyamatot. Hallássérült ügyfélként először azt tisztáztuk, hogyan tudunk egymással a legjobban szót érteni, és ezt az akadályt a továbbiakban rendkívül természetesen, könnyen át tudtuk ívelni. Rita nagyon hamar elnyerte a bizalmamat, pedig ez nálam rendkívül ritka jelenség!
Rengeteg mélyen berögződött tulajdonság akadályozott abban, hogy tovább lépjek, és nem volt mindig könnyű felülkerekedni azokon, főleg azért mert az előrehaladást leginkább az önmagam iránti felelősségvállalás hiánya okozta. Bár az úton több alkalommal is megtorpantam, Rita mindig tiszteletben tartotta döntéseimet, és türelemmel kivárta a megfelelő pillanatot.
Óriási empátiával és lelkesedéssel foglalkozott velem, és a tőle kapott kiegyensúlyozottan magas színvonalú coaching-folyamat nagyban hozzájárult ahhoz, hogy felülkerekedjem a problémáimon, meglássam, tudatosítsam magamban a helyes irányt. Megnövekedett önbizalommal, vállaltam és kaptam ismét munkát, és illeszkedtem be az új környezetbe!
A kezdetekkor kitűzött legfontosabb célomat Rita segítségével tehát elértem!
Bár most is jócskán vannak nehézségek, és gyakran "birkózom" a régi, berögződött szokásaimmal, tulajdonságaimmal, igyekszem kontrollálni azokat. Most új célok várnak rám, és bizakodva, izgatottan állok a kihívások elé!
Tiszta szívből kívánok másoknak is hasonló szemléletváltozást!
Köszönöm, Rita! :)"


 

"Munkahelyváltás előtt állok, melyet az önbizalomhiányom és egyes munkahatékonysági problémáim erősen hátráltatnak, ezért szakemberhez fordultam. Ritát egy korábbi munkakapcsolat révén ismertem meg, így mikor coach-ot kerestem, egyértelmű volt, hogy hozzá forduljak. Nagyon figyelmesen és konstruktívan viszonyult a feladathoz és a már korábban ismert hatalmas lelkesedéssel állt a munkához. Foglalkozásaink során rengeteg érdekességet tudtam meg magamról, hogy a munkámban mivel szeretek foglalkozni, hogy milyen feladatokban és feladatkörökben érzem jól magam, vagy a mindennapi viselkedésem milyen alapok/mérföldkövek mentén alakul, stb. Mindezt ráadásul úgy, hogy ő jóformán csak kérdezett, ezzel finoman irányítva a közös kutatást és a megoldáskeresést. Hátborzongatóan izgalmas felfedezések ezek, melyeket úgy gondolom, érdemes mindenkinek megélni.
Rita minden foglalkozásának megvan a maga sturktúrája, ami sok esetben számomra akkor és ott nem is vált nyilvánvalóvá,csupán a foglalkozások után kapott összefoglalóból derült ki, melyek olvasása egyfelől a beszélgetések felidézéséül, másfelől a nyert tapasztalatok elmélyítéséül szolgált. Ezen összefoglalók is alátámasztották azt az érzést, ami minden foglalkozás során érezhető volt számomra, hogy arra az egy-másfél órára csak én vagyok a téma, csak az én gondolataim és kérdéseim a legfontosabbak. A Ritával való beszélgetések ugyanakkor elgondolkodtató és tanulságos társalgások, melyeket hetekkel később is jó volt feleleveníteni. A levél elején említett problémám megoldásának útján sokat haladtunk. Nem állíthatom, hogy a kitűzött célt maradéktalanul elértem, de Rita révén tudom, merre és miként kell fejlődnöm, és nagyon fontos, hogy tudom: ő számomra egy bármikor rendelkezésre álló, megbízható, bizalmas segítőtárs ebben."


 

"Ami a coachingban nagyon megfogott és tetszik, az a személyre szabottsága. A coaching alkalmak témáit az adta, ami engem aktuálisan foglalkoztatott, legyen ez munka, életcél, vagy magánéleti kérdés. Rita kérdez, én hangosan gondolkodom, belső vitákat folytatok magammal, majd kiderül számomra, mi lehet a nekem tetsző megoldás, mik az alternatívák. A választ nem mástól kapom, magam adom magamnak. Amiben sokat segít nekem Rita, hogy tanulok gondolkodni, a problémákat feladatként, kihívásként megélni. A gondolkodás olyan módját mutatja meg nekem, ami tudatosabbá, kiegyensúlyozottabbá tesz. És igen, önbizalmat ad."


Δ oldal tetejére