Egy csésze illatozó zöld tea - nekem ez segít stresszhelyzetben

2011-03-14

A folyamatos stressz károsan hat az idegrendszerre, szívpanaszokat, keringési rendellenességeket, bőrbetegségeket okozhat. Öregít, romlik az emésztés, rosszabbul alszunk.

A stressz okainak meghatározásában (időbeosztás, kompetenciák hiánya, delegálás, nem tudok nemet mondani, önbizalom hiánya) és az okok leküzdésében a coach hathatós támogatást ad ügyfelének.

 

A coaching folyamata mellett azonban mindenkinek érdemes megkeresni a személyre szabott stresszoldó technikát. Mivel mindannyian mások vagyunk, nincs egyetlen és mindenkire érvényes módszer. Érdemes múltbeli tapasztalatainkra, korábbi tevékenységeinkre gondolni, visszaidézni az energiát és feltöltődést nyújtó tevékenységeket.

A teljesség igénye nélkül néhány ötlet: kocogás, tánc, kerékpározás, jóga,  tai chi, úszás vagy bármely kedvelt sport, kertészkedés, egy török fürdő és egy masszázs, egy csésze zöld tea, túrázás, kirándulás, egy izgalmas regény, kreatív vagy művészi alkotótevékenység, rajzolás, festés . Segíthet, ha több időt tölt barátaival, családjával: a közös kirándulások, programok, a közös élmények, a nevetés biztos kikapcsolódás a mindennapokból. Szánjon időt önmagára, tudatosan kapcsoljon ki, tegye félre a munkahelyi gondokat!

Ha külső támogatást szeretne kapni a stressz szintjének csökkentéséhez, a természetgyógyászok és ezotériával foglalkozó szakemberek is számos módszert ajánlanak: aromaterápia, kineziológia, talpmasszázs, gyógyteák, akupunktúra és akupresszúra, jóga, autogén tréning, agykontroll, homeopátia.

Ha már felismeri, hogy tennie kell a stressz ellen, már félig meg is nyerte a csatát!
Δ oldal tetejére